Sikeres Segítő Vállalkozó

2018.01.19

A múltkor megígértem, hogy megismertetlek a céljaimmal. Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó. Íme!

A célom röviden és velősen három szóban kifejezhető:

SIKERES SEGÍTŐ VÁLLALKOZÓ

Segítő vállalkozó?! Nem ellentmondás ez? És ráadásul sikeres? Miről bszélsz, Ildi??! Hogy is van ez? Nézzük meg!

A "segítő"-vel kezdem, mert ez az egésznek a lelke. Ez a "Miért?", hogy miért csinálom.

A "segítő" a kineziológus szakmából fakad. (A szó magyarázatát ld. a végén.)

Kineziológus szakma? Nem! Hivatás. Azt gondolom, - (én legalábbis így élem meg), - hogy aki kineziológusként dolgozik, mind elhivatott ember. Vagy szívből csinálja vagy sehogy. Ezt rosszul, félgőzzel nem lehet, nem érdemes művelni. Emberpróbáló, ahogy a klienseidnek segítesz. Amikor Velük vagy, minden figyelmed az övék. És bizony ez sok erőt, energiát igényel.

Csak akkor válassz bármilyen segítő hivatást, ha mélyen elkötelezett vagy! Ha szereted, amit csinálsz. Ha tudod, hogy fontos, amit adsz. A figyelmet, a törődést, a szeretetet minden egyes hozzád forduló ügyfelednek.

Fontos az empátia, fontos a ráhangolódás, fontos, hogy a kliensedre koncentrálj, ne a saját ügyeidet vidd bele. Csak így tudsz segíteni. Abban, amit Ő, az Ügyfeled akar. Csak annyit, amit Ő kitűzött magának célként, ami Neki probléma. És nem többet!

Tiszteld! Tiszteld az Ügyfeledet annyira, hogy elhidd, Ő tudja, mi jó neki! Felnőtt. Ne kezeld gyerekként, akinek meg kell mondanod, mi a jó Neki! Bízz benne és tiszteld! De tiszteld magadat is annyira, hogy - ha kell - tudj nemet mondani. Tudd, hogy Neked mi a jó! A nagy segítésben gyakran megfeledkezünk magunkról és sokszor csak egy betegség jelez, hogy elég! Ideje leállni, pihenni, töltődni, magaddal foglalkozni.

Ezért fontos, hogy tartsd be a határokat! A saját szakmád, tudásod, fizikai jól-léted és az ügyfeleddel való kapcsolat határait is. Ha így teszel, mindketten elégedettek lesztek, vagytok. Két egyenrangú, elégedett, felnőtt ember, de mindketten a saját utatokat járjátok. Csak így tudsz segíteni az Ügyfelednek és csak így lehet sikeres!

Csak így lehetsz Te is sikeres!

Ilyen egyszerű? Ennyi? Ez már a siker? Nem, legalábbis Nekem nem. Ahhoz több kell, de erről legközelebb!

Szeretettel: Klein Ildi

(Kineziológus: izomtesztelést használó szakember, aki a céljaid elérését akadályozó stresszeket felderíti és oldja.) Ha többet szeretnél tudni a kineziológiáról, a honlapomon megtalálod.: www.qichi.hu