Kineziológia

A kineziológia egy holisztikus, bárki által könnyen és gyorsan megtanulható EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ, STRESSZKEZELŐ, KÉPESSÉGJAVÍTÓ és SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ MÓDSZER, amit bárhol, bármikor alkalmazhatsz. Jelentése: kinesis = mozgás, logos =tudomány, azaz: a mozgás tudománya.

Az embert egészében vizsgálja. Izomteszteléssel állapítjuk meg, hol keletkezett blokk az energiarendszerben, amelyet egyszerű módszerekkel oldunk. Ezután a test öngyógyító mechanizmusa beindul, ismét egészségessé válunk.

Alapjai a hagyományos kínai gyógyászat, a nyugati orvoslás és a kiropraktika. Később kiegészült más elemekkel: érzelmek, esszenciák, stb.  

Létrehozója: John F. Thie, aki saját és Dr. George Goodhardt tapasztalatait felhasználva alkotta meg a Touch for Health (Gyógyító érintés) rendszerét. Ez a mai kineziológiai ágak alapja, őse. 

Magyarországon a legismertebbek: Touch for Health, One Brain (Egy Agy), Brain-Gym (Edukineziológia), Stress Release (Wellness Kinesiology),  és a legújabbak: LEAP (Tanulási képességek fejlesztése akupresszúrás pontokkal), NEP (Neuroemocionális pályák).